Alumni

Asociatia Alumni Lumina se infiinteaza in anul 2013 avand ca misiune aproprierea dintre absolventii scolilor Lumina Institutii de Învățămant si Universitatea Europei de Sud-Est, prin organizarea de activitati culturale , sportive si de socializare. Astfel vom crea oportunitati pentru acestia, oportunitati ce vor ajuta la formarea absolventilor nostri atat pe plan profesional cat si pe plan social.

Din pacate, in urma evenimentelor neasteptate din Turcia, se intampla fenomene pe care nici noi nu le intelegem pana la capat. Pe scurt, in razboiul politic care imparte astazi lumea in doua in privinta Turciei, institutiile Lumina au fost acuzate ca sunt in mod tacit de partea opusa guvernului acestei tari. Pentru ca ati avut cea mai mare incredere pe care un om o poate avea in educatorii unei societati, aceea de a incredinta in mainile noastre prezentul si viitorul copiilor dumneavoastra, ne-am simtit lezati si totodata datori sa raspundem ferm acestei acuzatii: noi facem educatie, si nu politica. Si nu putem accepta sa fim nici macar mentionati intr-o istorie politica ce nu are legatura cu misiunea noastra.

Scolilor Lumina Institutii de Învățămant predau dupa programe exclusiv romanesti sau internationale (de exemplu, programa Cambridge pentru ISB), si nu dupa un curriculum provenind din Turcia. Acorda atentie in educatie tuturor tarilor din care provin elevii (peste 40 la numar), si nu face discriminari in acest sens. Respectand radacinile, religia, culoarea pielii, cultura tuturor familiilor care au devenit parte, prin alegere si vointa proprie, si nu se impune nimanui sa schimbe vreunul dintre aspectele mentionate, care definesc, de fapt, fiecare om in parte; si asta pentru ca unul dintre principiile noastre de baza este tocmai acela ca, indiferent de origini, se poate trai si construi durabil impreuna, se poate comunica fara obstacole si educatia in spiritul tolerantei face ca elevii din institutiile Lumina sa obtina impreuna performante de necontestat, de 25 de ani incoace.

Multi absolventi ne-au scris din proprie initiativa in aceste zile, intrebandu-ne cum ne pot sprijini, simtind, ca si noi, ca fiind nedrept contextul in care am fost pusi, fara a ne fi ceruta parerea in prima instanta. Mesajele trimise de dumneavoastra au fost de un mare sprijin si ne-au confirmat, inca o data, faptul ca suntem pe drumul corect si onest in ceea ce priveste intreaga noastra activitate. Va rugam ca, in continuare, sa ne urmariti pe siturile oficiale ale scolilor noastre, precum si pe paginile Facebook aferente. De asemenea, in perioada urmatoare va vom ruga sa completati un scurt chestionar in legatura cu intreaga noastra activitate.

Va adresam multumirile noastre pentru sprijinul si timpul acordat si va asiguram in continuare de profesionalismul si daruirea noastra, aceasta situatie neasteptata ambitionandu-ne, o data in plus, sa ne consolidam echipa si sa ne dorim sa fim din ce in ce mai buni.

Cu respect,
ASOCIATIA ALUMNI LUMINA

Mai multe detalii gasiti pe site-ul asociatiei: www.absolvent.ro