Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IFLC

June 4 @ 5:00 pm - 11:00 pm

Event Navigation

Fundatia Lumina Institutii de Invatamant contribuie de peste zece ani la dezvoltarea unor proiecte educaționale și culturale menite să ajute tineri din areale culturale diverse în procesul lor de instruire și cunoaștere. Incepand cu anul 2008, Lumina Institutii de Invatamant a organizat in fiecare an Gala Culturala Romano-Turca, care a adus impreuna talente din cele doua tari, sub forma de dansuri, cantece, poezie si interpretari la instrumente specifice.

Succesul de care s-a bucurat Gala  Româno-Turcă ne-a determinat să organizăm, incepand cu 2015, un eveniment cultural unic în România, Festivalul Internațional de Limbă și Cultură  (IFLC), eveniment la care participă anual peste 2500 de elevi din peste 150 de țări. Anul acesta, festivalul  s-a desfasurat in  peste 30 de tari de pe 5 continente, Romania fiind una dintre țările care au gazduit acest eveniment cultural.

In semn de apreciere, preşedintele american Barack Obama a trimis un mesaj special  tuturor participanţilor la Festivalul de Limbă şi Cultură din Washington, SUA:“Astfel de festivaluri fac propriile noastre mosteniri culturale să fie speciale. Cantecele interpretate cu speranta si frumusete ne permit sa pasim pe drumul cel bun. Eforturile depuse de dvs. pentru a uni tinerii din lumea intreaga, umanitatea comuna de care dati dovada se reflecta prin puterea pe care o aveti pentru a depasi barierele care ne separa unii de ceilalti.,,

Details

Date:
June 4
Time:
5:00 pm - 11:00 pm