Prezentare

Lumina lnstitutii de Invatamant este un complex educational format din: doua licee (Liceele Teoretice Internationale de Informatica Bucuresti si Constanta – cu invatamant liceal si gimnazial), o scoala internationala (The International School of Bucharest – cu invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal), cinci scoli internationale Spectrum in orasele: Bucuresti, Constanta, lasi, Cluj si Ploiesti – cu invatamant prescolar si primar, precum si o universitate (Universitatea Europei de Sud – Est Lumina).

In scolile Lumina Institutii de Invatamant, dezvoltarea fiecarui elev la potentialul sau maxim, asigurarea unui climat ce promoveaza respectul, toleranta si intelegerea fata de culturi si valori diferite, dobandirea capacitatii de rezolvare a problemelor si de recunoastere individuala si sociala, reprezinta preocupari  constante pentru realizarea succesului personal si profesional al elevilor nostri.

Prima scoala apartinand lnstitutiilor de Invatamant Lumina a fost infiintata in anul 1994, la Constanta, avand doar clase liceale. In cei peste 20 de ani de activitate in Romania, am reusit sa realizam un brand important in educatia romaneasca. In prezent, performantele scolare obtinute de scolile noastre sunt recunoscute pe plan national si international, iar calitatea procesului instructiv-educativ este certificata de procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat si de absolventii admisi la universitati de prestigiu din tara si din strainatate .

Pe tot acest parcurs, scolile noastre au obtinut acreditarile acordate de Ministerul Educatiei Nationale, iar International School of Bucharest a indeplinit toate standardele cerute pentru a fi Centru International Cambridge si a obtinut inclusiv acreditarea internationala CIS (Council of International Schools).

Anual, elevii nostri se intorc plini de medalii si glorie de la olimpiade nationale si internationale , de la concursuri prestigioase, aducand faima educatiei romanesti si Romaniei. Ne mandrim deja cu peste 1500 de absolventi care au parasit portile scolilor noastre, au intrat la universitati de prestigiu, iar astazi, multi dintre ei activeaza in companii și institutii importante, au dezvoltat propriile afaceri ori s-au dedicat cercetarii .